STAGES B-hockey cliquer ici
Vos rubriques préférées

Ces rubriques fixes évoluent de jour en jour. A côté du titre, vous trouvez la date de la dernière mise à jour.

<Mai 2020>
Aujourd'hui
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Vous êtes ici :Accueil » La fédé » Santé

Les News !


01-06-2012Clubs : les Dames du Mechelse

Clubs : les Dames du Mechelse

Les Dames du Mechelse ont terminé dans le top de la Nationale 2. Pour la saison prochaine, elles ont décidé d'être très ambitieuses et le font savoir via leur manager Rob Streefkerk...


okey : Hoe sterk is uw kern voor het ogenblik ?

Rob Streefkerk : Dit seizoen speelde de DAMES 1 van Mechelse 2e nationaal, we zijn op de 4e plaats geëindigd. Dit team speelde een paar seizoenen geleden 1e nationale, maar zijn door sportieve omstandigheden naar 2e nationaal gegaan.


okey : Met Jeroen van den Borne als coach van de ploeg !
Rob Streefkerk :  Jeroen van den Borne is sinds dit seizoen (2011-2012) al coach/trainer van dit team. Vanaf het begin van het seizoen heeft hij steeds meer zijn visie ingevoerd en is hij begonnen met de nodige verbeteringen aan te brengen op gebied van intensiteit, en beleving maar ook duidelijke technische en tactische aspecten... Daarnaast heeft Jeroen van den Borne ook (sportieve) verantwoordelijkheden bij andere clubs, die geen deel uitmaken van deze communicatie.

 

okey :  Welke zijn de beste speelsters in uw ploeg ? Heeft u veel jeugd?

Rob Streefkerk : De DAMES 1 zijn een homogene groep speelsters en de zorgvuldige opbouw van het tactische plan en posities heeft ertoe geleid dat het team het minst gepasseerde team uit de competitie was (slechts 16 tegentreffers).

 

Dit seizoen zijn er een aantal jonge speelsters vanuit eigen jeugd ingestroomd en was er ook een transfer van buiten de club. Het team heeft dus een goede mix tussen kwaliteitsjeugd en ervaring op het veld staan.


okey : Moet u nieuwe krachten hebben ?

Rob Streefkerk : We zoeken in de verschillende linies versterking om de dynamische speelstijl vanuit het tactische plan optimaal te kunnen ondersteunen. Bovendien denken we ook aan de midden-lange termijn waarbij de kern verder uitgebouwd en/of verjongd kan worden...


 

okey : Bent u bereid om buitenlanders aan te trekken ?

Rob Streefkerk : Buitenlanders zijn steeds welkom, net zoals elke andere speelster die op niveau van 1e nationale niveau wenst te spelen en de ambitie heeft om voluit voor promotie te gaan.

Mechelse Hockeyclub KMTHC betaalt echter géén speelsters, dus in die context gaan we géén buitenlandse speelsters aanspreken. Er is natuurlijk wél de optie om bv. binnen de jeugdwerking van de club een rol als sportieve vrijwilligster op te nemen, hier zijn uiteraard gangbare vergoedingen voor.


okey : .Kwestie budget van de ploeg : zijn er professionele speelsters ?

Rob Streefkerk : Er zijn géén professionele speelsters (zie vorig antwoord).

Het budget van dit team zit in de opleiding en begeleiding van het team (trainer/coach, materiaal, medisch...)


okey : Waarom zou een speelster bij u komen spelen ?

Rob Streefkerk : Mechelse hockeyclub KMTHC is een familiale club met een uitstekende hockey infrastructuur (1 waterveld en 1 zandveld) en clubhuis in eigen uitbating. We hebben ook een tennisafdeling met buitenterreinen en een indoor hal. De gedrevenheid én ambitie van de begeleidende staff van DAMES 1 geeft garanties op een goede ontwikkeling van je fysieke, technische en tactische vaardigheden. Speelsters die leergierig zijn en nog groeimarge hebben kunnen zeker evolueren en zullen voldoende uitdaging vinden. Meer ervaren speelsters kunnen meewerken aan de stabiliteit en kracht van het tactische plan en de mentale "flow" van het team... Het team bestaat uit een "open" groep dames die samen dezelfde doelstelling nastreven.

 

 

 


Les partenaires :